Hotel Walhalla

Pris från: 590:-

Boka nu


Hotel Walhalla

Hotel Walhalla i Karlshamn

Hotell Walhalla i Karlshamn är ett av de finaste affärs- och konferenshotell i Blekinge. Det är ett anrikt och gammalt hotell med fina traditioner. Här går det att blanda aktivitet och konferens med avkoppling och SPA. I Spa-avdelningen finns det bland annat en ång- och massagekabin som är uppskattad efter långa och spännande, men ibland påfrestande, mötesdagar.

Hotellet erbjuder förstås bredbandsuppkoppling som är kostnadsfri och har en fin restaurang som serverar internationell mat. Hotellet är trestjärnigt men det känns som att det är lite mer än så och på många sätt är det här ett lyxigt hotell utan att betala ett "lyxigt" (läs dyrt) pris.

På hotellet finns det 26 rum som har ungefär 40 bäddar. I alla rum finns det förstås egen dusch och toalett.

Hotellet har på många sätt utvecklats till en central punkt för bygdens folk och för de turister och sportfiskare som kommer hit för att delta i de olika fiskefestivalerna. Hotellet byggdes 1908 av en arkitekt och byggmästare som hette Ernst Wahlström. Då var det en villa som hade tre rum och kök nertill samt två rum och kök på sin övervåning. Villan kallades för Villa Walhalla efter byggmästare Wahlström. Ungefär ett decennium senare sålde byggmästare Wahlström villan till en major som hette Jennisch. Jennisch lät inreda det hela till ett bostadshus. Det dröjde bara tre år innan det skedde en till försäljning av villan. Nu till en försäkringsinspektör som hette Johannes Nilsson. Han var från Ronneby och han köpte villan för att starta en kaférörelse där. Kaférörelsen utvecklades till ett rum för resande och när en del utbyggnader hade skett så blev det tillslut så att Villa Walhalla blev Hotell Walhalla med runt 20 rum, två matsalar och ett kafé med mera.

Idag är det som sagt ett vackert hotell med fint läge väl värt att besöka.Se Karta


karta